Engagera dig

Projektet befinner sig i slutspurten och går in i en betydligt mer aktiv fas. Vill du vara med i arbetet mot Framtidens Kårhus och Framtidens Medicinska Förening?

Projektet Framtidens Kårhus är det största projekt Medicinska Föreningen genomför sedan 80-talet. I augusti 2017 klev projektledare Anna Eklöf på projektet och har lett det tillsammans med flertalet engagerade MF-medlemmar sedan dess. Under 2020 går projektet in i en betydligt mer aktiv fas och vi börjar närma oss slutspurten – Renoveringen av kårhuset. För att vi ska lyckas behövs dock ännu fler engagerade personer till projektet. Vi har nu fått möjligheten att arvodera fler av de som vill engagera sig i projektet. Perfekt för dig som tycker detta är ett spännande projekt och letar efter extrajobb!

Är du den vi söker? Hör av dig till oss om du önskar engagera dig volontärt eller är intresserad av någon av våra arvoderade poster! Som engagerad, oavsett volontärt eller arvoderat, kommer du ha en kontinuerlig kontakt med projektledare Anna och övriga inom FKH-Teamet!

Just nu söker vi lämpliga personer till följande områden inom projektet:

Vill du hjälpa till i arbetet att träffa och kontakta tidigare MF-medlemmar? En stor del av projektet består av att bygga upp ett nätverk med tidigare MF-medlemmar. Vi jobbar även tillsammans med KI’s Alumni Office vilka ställer sig mycket positiva till vårt arbete.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Anordna telefonkampanjer för att engagera tidigare MF-medlemmar
 • Skapa kontaktytor för nuvarande och tidigare MF-medlemmar, digitalt eller IRL
 • Arrangera events
 • Bygga MF’s alumniförening

Inom Alumniarbetet har vi möjlighet att arvodera 1-2 personer upp till 25% totalt.

Vill du vara med i renoveringsarbetet? Sedan 2017 har vi jobbat hårt för att sätta ramarna för det nya Kårhuset. Vi har berört frågor som ventilation, el, brandsäkerhet mm. Nu återstår det roligaste – hur ska huset se ut? Vad ska det vara för färger, inredning, ytskikt och detaljer? Du har möjlighet att vara med och påverka!

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Att utförligt beskriva vilka önskemål och behov MF har på de olika rummen i det nya Kårhuset
 • Sköta kontakten med byggentreprenörer och arkitekter för att ta fram färdiga bygghandlingar.
 • Bestämma på detaljnivå hur huset ska se ut (ex vilka dörrhandtag, lampknappar, golvmaterial mm)
 • Tillsammans med Förvaltningsutskottet se över vad som ska vara kvar/slängas/skänkas/arkiveras av det huset har idag (möbler, inredning, tavlor mm)

Du behöver absolut inte ha någon byggerfarenhet för att vara med i den här gruppen – sådana saker har vi experter som hjälper oss med!

Inom Renoveringsarbetet har vi möjlighet att arvodera 1-2 personer upp till 25% totalt.

För att vi ska kunna genomföra renoveringen av Kårhuset behövs externt stöd, bland annat från stiftelser. Att vara med i stiftelsearbetet är ett utmärkt tillfälle att få träna på hur man hittar stiftelser och hur ansökningsprocessen ser ut och går till.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Söka upp stiftelser varifrån vi kan söka bidrag
 • Förbereda och genomföra ansökan om medel

Inom stiftelsearbetet har vi möjlighet att arvodera 1 person upp till 25% totalt

Vi vill skapa ett bättre samarbete mellan MF och näringsliv – därför har vi initierad det vi kallar för Partnerskapsprogram. MF har sedan tidigare ett organ som arbetar mot näringslivet – Näringslivsutskottet – i samband med projektet Framtidens Kårhus ser vi dock en möjlighet att skapa extra starka samarbeten.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Hitta intressenta företag
 • Initiera kontakt med olika aktörer
 • Utforma förslag till partnerskap, skräddarsydda för varje potentiell samarbetspartner

Inom företag & partners har vi möjlighet att arvodera 1 person upp till 25% totalt.

Framtidens Kårhus ska vara en inspirerande plats för möten, diskussioner, kårverksamhet, konferenser med mera. Vi vill redan nu börja arbetet med att upprätta ett aktivitetsprogram där det finns en tydlig överblick av allt som anordnas av olika organ på MF och som dessutom kan arbeta med nya aktiviteter i Föreningens verksamhet.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Upprätta ett Aktivitetsråd inom MF
 • Sammanställa ett levande program över de aktiviteter som sker inom MFs olika organ
 • Initiera och arrangera ytterligare aktiviteter så som workshops, temakvällar, diskussionsforum etc.

Inom aktivitetsarbetet har vi möjlighet att arvodera 1 person upp till 25% totalt.

Tjänsten är tillsatt under 2020

Som biträdande projektledare kommer du jobba mycket nära projektets kärna tillsammans med projektledare Anna Eklöf. Huvudsakligt fokus ligger på de större privata donationerna och att se till att vara spindeln i nätet vad gäller projektets alla olika delar. Det är ett jobb som kan innebära högt tempo och att hålla många bollar i luften. Samtidigt är det ett mycket inspirerande och lärorikt jobb.[/caption]

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Administration och dokumentation
 • PR (hemsida/sociala medier etc)
 • Möten med potentiella donatorer
 • Efterdonationsarbete (vad vi gör efter någon donerat)
 • Översikt över olika gruppers arbete
 • Planera nästa steg i projektet mm.

Om du är intresserad av denna roll kommer en tydlig arbetsbeskrivning upprättas tillsammans med projektledare Anna. Arbetsbeskrivningen kan även anpassas utifrån dina specifika önskemål/egenskaper.


Vi har möjlighet att arvodera biträdande projektledare upp till 100%, med möjlighet att fördela tjänsten på flera personer.

 

Stöd oss