Stor donation till Framtidens Kårhus!

KIs rektor Ole Petter Ottersen överlämnar en donation om fyra miljoner kr till Framtidens Kårhus i stöd från Karolinska Instituet.

I fredags, 13/12, var det Medicinska Föreningens årliga Luciabal. Som sig bör höll Karolinska Institutets rektor Ole Petter Ottersen ett inspirerande tal där han bland annat lyfte betydelsen av studenter på ett universitet. Rektor avslutade sitt tal genom att överraska gästerna med en mycket värdefull gåva till Framtidens Kårhus. Ett bidrag på 4 miljoner kr! KI har tidigare gått in med 4,5 miljon för projektledningsstöd och 2,5 miljon till förvaltning av huset när det är färdigrenoverat. Nu väljer rektor och KI att gå in med ytterligare stöd för att Medicinska Föreningen ska komma ännu ett steg närmare målet och renoveringen av sitt kära kårhus.

Vi vill rikta ett stort tack till Rektor Ole Petter och hela KI för att ni förstår hur viktigt det här projektet är för de studenter och doktorander som MF representerar.

På bilden från vänster: Josefin Andersson MF vice ordf. 2019, Ole Petter Ottersen rektor KI, Anna Eklöf projektledare FKH, Jessica Härtell MF ordf. 2020, Leif Karlsson MF ordf. 2019

Stöd oss