Svenskt Tenn och Kårhuset

Alla som besökt Medicinska Föreningens Kårhus kan väl inte ha missat hur många fina möbler och inredningsdetaljer vi har från Svenskt Tenn? När vi undersökt saken finns det en lång historia av donationer från Kjell & Märta Beijers stiftelse i form av inredning från Svenskt Tenn till Kårhuset. Allt från lampor och textilier till möbler av alla dess slag. 

Klubbvåningen

Här är en bild från Klubbvåningen, oklart när - någon som vet?, och där kan du se hur fint inrett av Svenskt Tenn det är.

Aulan

När MF byggde en ny aula som invigdes 1985 fick man också stöd från Beijerstiftelsen. Bland annat fick vi ett fint draperi till scenen med Josef Franks fina mönster "vegetable tree". Tyvärr har vi fått byta ut draperiet nu, men sparat det, det har blivit för slitet helt enkelt - men vi har inte hjärta att göra oss av med det.

Beijerstiftelsen har återigen valt att donera till Kårhuset och Framtidens Kårhus i form av möbler och inredning och det är vi så glada över. Många möbler från förr håller fortfarande och är i fint skick och vi ser fram emot att fylla huset med ytterligare vacker design från Svenskt Tenn!